lesinformatie

Lesinformatie

Groepslessen voor (groot)ouder en kind

Liedjes zingen met uw kind betekent: persoonlijke aandacht, troost/geruststelling, vrolijkheid, iets samen doen met een groep, het uiten van emoties, luisteren naar elkaar, gehoord worden. Ritme, rijm, melodie en intonatie zijn de basis van taal, daarnaast zijn de melodietjes van veel traditionele kinderliedjes voor jonge kinderen al snel mee te zingen, dit geeft uw kind zelfvertrouwen. Zingen met je kind is ontzettend leuk om te doen en is dus om meerdere redenen belangrijk, maar hoe gingen die liedjes ook alweer?
Tijdens onze lessen doen we heel veel met muziek. We zingen veel liedjes, doen er dansjes of bewegingen bij, er wordt gespeeld, gaan met muziekinstrumentjes muziek maken, luisteren naar geluiden, imiteren en noem maar op. Plezier maken is hierbij het belangrijkste. Naast plezier maken zorgt het zingen van liedjes voor ondersteuning bij de taalontwikkeling, taalvaardigheid en het vergroten van de woordenschat. Ook kan het helpen bij structuur geven aan de dag, bijvoorbeeld liedjes zingen voor het slapen gaan of op vaste momenten gedurende een dag.

Kinderen maken bij ons op een laagdrempelige manier kennis met muziek. Als kinderen het spannend vinden is hier alle ruimte voor. Niks moet, heel veel mag!

Lesinformatie

Door het jaar heen worden er verschillende reeksen aangeboden. Een overzicht van de lessen waarvoor u zich momenteel kunt aanmelden vindt u hieronder en is te vinden op deze pagina. We geven les in Goutum.

Op zaterdag zijn de lessen in: Ieniemienie adres Buorren 29a, 9084 BB in Goutum. Dit is het kleine gebouwtje vlakbij het dorpshuis waar ook de peuterspeelzaal en BSO in zit.

De lessen zijn voor kinderen van 1 tot 4 jaar oud.

Zaterdag

De lessen op zaterdag zijn op 13 en 27 mei, 10 en 24 juli en de laatste les is op 8 juli. Er zijn 3 groepen, een les duurt ongeveer 45 minuten.
Groep 1: van 1 tot 2 jaar, aanvang 9:00 uur: €50,-
Groep 2: van 2 tot 3 jaar oud, aanvang 10:00 uur: €50,-
Groep 3: van 3 tot 4 jaar oud, aanvang 11:15 uur: €50,-

Meedoen aan onze lessen?

Veelgestelde vragen

Vragen over onze lessen

Kan een kind met een ontwikkelings- of leerachterstand ook meedoen?

Kinderen met een ontwikkelings- of leerachterstand zijn zeker welkom om mee te doen met onze lessen. Neem contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken.

Kan ik tussentijds met de lessen stoppen?

Tussentijds stoppen mag natuurlijk, maar dan krijgt u niet uw lesgeld terug. Wel heeft u bij aankopen via internet 14 dagen bedenktijd. Dit houdt in dat u vanaf de 1e lesdag, 14 dagen de tijd heeft om ons te laten weten dat u wilt stoppen. Indien u na de 1e les stopt ontvang u z.s.m. het aankoopbedrag verminderd met €15,- (kosten van 1 les + administratiekosten) van ons terug.

Kan ik i.p.v. de hele reeks ook enkele lessen meedoen?

Nee, u kunt zich alleen per reeks aanmelden. We bieden 2 of 3 reeksen per jaar aan zodoende kunt u per periode beslissen of u meedoet met onze muzieklessen.

Kan ik tussentijds instromen?

Ja, indien de groepen nog niet vol zitten is het mogelijk om tussentijds in te stromen. Neem hiervoor eerst contact met ons op. De prijs van de lessenreeks wordt aangepast aan de nog resterende lessen.

Ik weet niet voor welke groep ik mijn kind moet aanmelden.

Soms zit een kind op de grens qua leeftijd van 2 groepen. We raden aan om dan contact met ons op te nemen om te overleggen welke groep het beste bij uw kind past.

Hoe kan ik zien of een groep vol is?

Wanneer een groep vol is dan melden we dit in een nieuwsbericht. Ook is er op onze aanmeldpagina te lezen welke groepen er vol zijn en waarvoor nog plaatsen beschikbaar zijn.

Zitten de groepen snel vol?

Onze ervaring is dat de meeste groepen vaak snel vol zitten. Hier proberen we op in te springen d.m.v. extra groepen of in uitzonderlijke gevallen wordt de leeftijd van een bepaalde groep veranderd. Mocht de gewenste groep vol zitten, dan raden we aan om altijd even een mail te sturen. Soms kan een kind door veranderingen van andere deelnemers alsnog mee doen. Een ander alternatief is lessen bij u thuis, kijk voor meer informatie hierover op deze pagina.

Hoe kan ik me aanmelden?

Aanmelden kan bij ons meteen online via de website. Ga naar de pagina aanmelden toe, vervolgens staan hier de nog beschikbare groepen. Klik de groep van uw keuze aan en doorloop daarna de stappen. Afrekenen gaat door middel van iDeal. Lukt het niet? Neem dan contact met ons op.

Waar vinden de lessen plaats?

Onze groepslessen vinden op zaterdagen plaats in Ieniemienie in Goutum, dit is het kleine gebouwtje vlakbij het dorpshuis waar ook de peuterspeelzaal en bso in zitten. Naast het gebouw is een parkeerterrein waar u de auto neer kunt zetten. Vanaf 2023 geven we op vrijdag les in Dorpshuis Ien en Mien.

Hoeveel mensen mogen er mee als begeleider tijdens de lessen?

Er mogen maximaal 2 begeleiders mee per kind tijdens de lessen. Indien het heel vol is kan er worden gevraagd of 1 begeleider buiten de kring plaatsneemt.

Is er een proefles mogelijk?

Het is vooralsnog niet mogelijk om een proefles te doen.

Hoeveel kinderen zitten er in een groep?

Onze groepen bestaan uit maximaal 10 kinderen.

Krijg ik mijn lesgeld terug bij een gemiste les?

Nee, net als bij vrijwel alle andere clubs en verenigingen geven we geen geld terug bij een gemiste les.

Kan ik gemiste lessen inhalen?

Nee, het is niet mogelijk om gemiste lessen in te halen.