over ons

Over ons

Beiden vonden het altijd al geweldig om met kinderen te werken en muziek te maken. Het geven van lessen aan jonge kinderen vergt echter specifieke kennis. Daarom hebben Tjeerd en Sanne hun kwaliteiten samengevoegd. Begin 2014 hebben ze hun een eerste reeks van 10 lessen gegeven op kinderdagverblijf de Wielen in Camminghaburen. In het najaar van dat jaar hebben ze samen voor het eerst een reeks voor ouder en kind gegeven. Tjeerd heeft inmiddels een stapje terug gedaan en doet af en toe een les mee.
sanne en tjeerd
Sanne Kramer | Pedagogisch werker, die zich heeft gespecialiseerd in het werken met kinderen tot 12 jaar. Haar liefde voor muziek ontstond al op vroege leeftijd en is door vader Tjeerd er met de paplepel ingegoten. Heeft eerst SPW aan het Friesland College gestudeerd en kwam tijdens stages op basisscholen en kinderdagverblijven er achter dat ze werken met kinderen heel erg leuk vindt. Hierna heeft ze haar kennis en ervaring tijdens de opleiding Sociaal Pedagogische Hulpverlening aan de Stenden Hogeschool verdiept. Ze heeft o.a. gewerkt met kinderen waarbij sprake is van gedragsproblematiek of ontwikkelingsproblematiek en hier ontdekt dat muziek maken een enorme positieve invloed kan hebben. Dit heeft zich ontwikkeld in de samenwerking met haar vader.
Tjeerd Kramer | Muziekdocent, met 30 jaar ervaring als muziekdocent op muziek- en basisscholen. Heeft de opleiding schoolmuziek/AMV gevolgd aan de toenmalige muziekpedagogische academie in Leeuwarden. Na het afronden van deze studie is hij altijd met muziek bezig geweest. Een groot deel van zijn carrière heeft hij bij muziekcentrum A7 gewerkt. Hier gaf hij muziekles op basisscholen en gaf hij Algemene Muzikale Vorming en Instrumentale Muzikale Vorming, beter bekend als AMV en IMV. 


Momenteel geniet hij vooral van zijn pensioen en is nog betrokken bij een aantal koren als dirigent.

Referenties

These slides will be slide-able on the live version of your page!
'Een schot in de roos!'
“Vanaf de geboorte van onze dochter, merkte ik dat muziek een kalmerende en troostende werking op haar had. Ik kende echter weinig kinderliedjes, dus toen ik hoorde van de muzieklessen, was ik meteen enthousiast en heb ik ons opgegeven. Nu is mijn repertoire uitgebreid en geniet ik met volle teugen van de reactie die de muziek en dans bij haar teweeg brengt. Een schot in de roos dus! ”

Tjitske Hiemstra

tjitske
Ms. Nameless
Add Your Stars
'Ik hoop dat we snel weer mee kunnen doen!'
“Een aantal maanden hebben wij op ons kinderdagverblijf mogen kennismaken en genieten van een ontzettend leuke muziekles. Een lieve, rustige en gedreven muziekdocent en een enthousiaste pedagogisch medewerker hebben onze groep verrast met leuke liedjes, muziekinstrumenten, dans en zang en alles wat daarbij komt kijken. De kinderen van 0 tot 4 jaar hebben hier ieder op hun eigen manier van kunnen genieten. Allemaal konden ze meedoen tijdens de lessen die gericht was op deze doelgroep. Ik hoop dat we snel weer eens aan een leuke serie muzieklessen mee kunnen doen.”

Hester Kooistra, Leidster Kinderdagverblijf de Wielen

Ms. Nameless
Add Your Stars
'Elke keer weer een feest.'
"Elke keer was het weer een feestje om samen met mijn kind mee te doen. Mijn oudste is inmiddels 9 en nog steeds zingen we liedjes die we destijds bij Sanne en Tjeerd hebben gezongen."

Mechiel Zantema

Ms. Nameless
Add Your Stars